Draagwijzen voor zwangeren

Draagwijzen voor zwangeren, een prachtige manier om je draagdoek te gebruiken tijdens je zwangerschap!

Tijdens een consult leer ik je zes verschillende knopen waarmee je zelf kunt uitproberen welke knoop voor jou het prettigst zit.

Iedere knoop richt zich weer op een specifiek gebied; 
- rug
- bekken
- buik

Het zorgt er voor dat je een juiste houding aanneemt en dat je minder last hebt van je zwaarder wordende buik, je pijnlijke rug of je bekken. Het is zeer laagdrempelig en deze knopen zijn ontzettend simpel. Daarbij krijg je van mij altijd een boekje mee waarmee je de knopen thuis kunt blijven oefenen. 
Het mooi inpakken van je buik doen we niet, dit is niet veilig voor je kindje. Teveel druk op de buik op bepaalde plekken is ongunstig voor je kindje. Deze draagwijze heeft een functie en is niet 'voor de mooi'

Knoopwijzen voor zwangeren omvat een gehele medische achtergrond en onderzoek. Deze knoopwijzen zijn ontwikkelt door gynaecologen, verloskundigen, fysiotherapeuten en bekkentherapeuten. Doordat het zo'n specifieke knoopwijze is, mag alleen een gekwalificeerd consulente jou dit aanleren. Zij weet waar je op moet letten en wat de knopen met je lijf doen. 

Ik heb deze cursus in 2018 gevolgd bij het instituut voor de hechting en heb al verschillende moeders mogen ondersteunen tijdens hun zwangerschap. Mocht je last hebben van je rug, bekken of zware buik dan wil ik deze wijze van knopen enorm aanbevelen! 

Liefs
Draagmemmie